Kleverige Welshe lamsribbetjes
Ingrediënten:
2 Welshe lamsborsten met been
3 steranijsjes
300 ml groentebouillon
Voor het glazuur:
1tl Chinees 5-kruidenpoeder
1el bruine suiker
15ml honing
1el zoete chilisaus
30 ml sojasaus
Bereiding:
Leg het vlees in een ovenschotel, doe er de steranijsjes en groentebouillon bij.
Dek af met zilverpapier en bak gedurende 1-1½ uur in de oven op 180°C/ Gasstand 4
Laat lichtjes afkoelen en snij naast het been om ribbetjes te bekomen
Plaats op een bakplaat en bak gedurende 15 min tot het vet knapperig is op 200°/Gasstand 6
Maak het glazuur door de ingrediënten te mengen en strijk de ribbetjes ermee in en bak aan één kant gedurende 5 minuten
Strijk vervolgens de andere kant in en bak gedurende 5 minuten
Besprenkel met sesamzaadjes en chiliflakes
Smakelijk !