Lamskoteletjes in korst met zwarte peper
Ingrediënten :
4 tot 6 lamskoteletjes
100g paneermeel
2 soeplepels bloem
1 ei
2 soeplepels zwarte peper, vers gemalen
1 soeplepel olie
1 handvol jonge spinazieblaadjes
2 soeplepels gegrilde pijnboompitten
2 soeplepels verse munt de
1 soeplepel olijfolie
1 soeplepel muntgelei
Bereiding :
Verwarm de oven en bakplaat voor op positie 4 of op 180° C.Meng het paneermeel met de zwarte peper. Doe de bloem in een bord en het lichtgklopt ei in een ander bord. Rol de koteletjes in de bloem, dan in het ei, vervolgens in het paneermeel. Verwarm de olie in een grote antikleefpan en bak de koteletjes mooi goudbruin langs beide kanten. Leg de koteletjes op de bakplaat en laat bakken gedurende 10 minuten tot het vlees lekker mals is.
De salsa : meng de spinazie, de pijnboompitten en de munt. Meng de olie en de muntgelei en voeg de spinzaiemengeling toe. Laat even rusten alvorens op te dienen. Serveer de koteletjes met de salsa en een puree van pompoen.
Smakelijk !