Langzaam gebakken Welsh lamsschouder met curry

Recepten > Langzaam gebakken Welsh lamsschouder met curry >

Langzaam gebakken Welsh lamsschouder met curry 

Ingrediënten

  • 1 lamsschouder van ongeveer 2,5 kg
  • 15 ml (1soeplepel) olie
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 teentjes look, gehakt
  • 2,5 cm gember, geschild en in gesneden
  • 30 ml (2soeplepels) garam masala of curry in poeder, niet te pikant
  • 5 ml chili poeder
  • 400g tomatenstukjes in blik
  • 400g kikkererwten
  • 300ml lamsbouillon
  • 2 grote aardappelen, gewassen en in grote stukken gesneden
  • 2 handenvol spinazie

Bereiding

 

Verwarm de oven op 180°.

Verwarm de olie in een grote pot, voeg de ui, look en gember toe. Voeg vervolgens de lamsschouder toe en laat bruinen.

Voeg de kruiden toe en wrijf het vlees ermee in. Voeg daarna de tomaten,  kikkererwten en aardappelen toe. Breng aan de kook, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven. Laat gedurende 2 uur bakken in de oven, tot het vless loskomt van het been. Voeg de laatste 10 min de spinazie toe

Serveer met Indisch brood of met gestoomde rijst.

 

Smakelijk!

Vul hier uw gegevens in, en wij contacteren u zo snel mogelijk.

* Verplichte velden
Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie