Pesto van Welsh Lam en pizza met feta
Ingrediënten:
225g Welshe lamsteaks zonder been (1 grote of 2 kleine steaks)
Om deeg voor twee pizza’s te maken:
500g bloem
1tl zout
½ tl gedroogde gist
400 ml warm water
150 ml extra olijfolie van eerste persing
1 citroen, sap en schil
1 teentje look geplet
Kruiden
Seasoning:
1 el olie
1 aubergine, in rondjes gesneden
2 courgettes, in rondjes gesneden
100g groene pesto
150g feta kaas, gekruimeld
1 granaatappel, enkel de zaadjes
Een handvol rucola
Bereiding:
Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit tot een dunne ovale vorm en leg het op de bakplaat. Laat enkele minuten staan.
Besprenkel de rondjes courgette en aubergine met een beetje olie en grill gedurende enkele minuten aan beide zijden
Verdeel de pesto over het deeg. Leg daarop de gegrilde rondjes courgette en aubergine.
Plaats in de oven en laat het 15-20 minuten garen tot het knapperig is.
Bak ondertussen de lamssteak. Besprenkel aan beide kanten met een beetje olie en bak 4-5 minuten aan beide kanten, breng op smaak, laat een paar minuten rusten en snij hem dan in sneetjes.
Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de dressing en zet even aan de kant.
Eenmaal de pizza’s klaar, leg je de feta, granaatappelpitten, rucola en gesneden lamsvlees erop.
Besprenkel met de citroendressing en dien onmiddellijk op.
Smakelijk !