Pesto van Welsh Lam en pizza met feta

Recepten > Pesto van Welsh Lam en pizza met feta >

Pesto van Welsh Lam en pizza met feta

 

Ingrediënten:

 

225g Welshe lamsteaks zonder been (1 grote of 2 kleine steaks)

 

Om deeg voor twee pizza’s te maken:

500g bloem

1tl zout

½ tl gedroogde gist

400 ml warm water

150 ml extra olijfolie van eerste persing

1 citroen, sap en schil

1 teentje look geplet

Kruiden

Seasoning:

1 el olie

1 aubergine, in rondjes gesneden

2 courgettes, in rondjes gesneden

100g groene pesto

150g feta kaas, gekruimeld

1 granaatappel, enkel de zaadjes

Een handvol rucola

 

Bereiding: 

 

Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit tot een dunne ovale vorm en leg het op de bakplaat. Laat enkele minuten staan.

Besprenkel de rondjes courgette en aubergine met een beetje olie en grill gedurende enkele minuten aan beide zijden

Verdeel de pesto over het deeg. Leg daarop de gegrilde rondjes courgette en aubergine.

Plaats in de oven en laat het 15-20 minuten garen tot het knapperig is.

Bak ondertussen de lamssteak. Besprenkel aan beide kanten met een beetje olie en bak 4-5 minuten aan beide kanten, breng op smaak, laat een paar minuten rusten en snij hem dan in sneetjes.

Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de dressing en zet even aan de kant.

Eenmaal de pizza’s klaar, leg je de feta, granaatappelpitten, rucola en gesneden lamsvlees erop.

Besprenkel met de citroendressing en dien onmiddellijk op.

 

Smakelijk !

Vul hier uw gegevens in, en wij contacteren u zo snel mogelijk.

* Verplichte velden
Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie