Stoofpotje met Welsh lamsvlees
Ingrediƫnten:
400 g resterend koud Welsh lamsvlees (langzaam gekookt of gebraden)
150 g Welshe cheddar
4 el Welsh bier
1 tl graanmosterd
1 el olie
2 middelgrote preistengels, gesneden
1 grote ui, gesneden
6-8 middelgrote aaradappelen, gekookt en in dikke plakken gesneden
400 ml groente- of lamsbouillon
Een takje rozemarijn
Een takje tijm
Bereiding:
Kook de aardappelen en snijd in dikke plakken
Bak de prei en ui in wat olie in een pan tot ze mooi gekleurd zijn.
Voeg dan het vlees en de bouillon toe.
Laat heel warm worden.
Doe het mengsel in een ovenschotel.
Leg de aardappelen aan de buitenkant van de schotel op het mengsel.
Meng de kaas, de mosterd en het bier tot een dikke massa.
Smeer het over de aardappelen.
Plaats 10 minuten onder de grill, tot het mooi goudbruin is.
Smakelijk !