Tandoori met Welshe lamskoteletjes
Ingrediënten:
8 Welsh lam koteletjes
Marinade:
150 g natuuryoghurt
4 teentjes look, geplet
2,5 cm verse gember, geraspt
1 el gemalen komijn
2 tl garam masala
1 el paprikapoeder
1 tl zacht chilipoeder
1 citroen, schil en sap (bewaar schil voor salade)
Dek af en koel gedurende 2-4 uur
1 rode ui, fijngesneden
Tomatensla:
2 grote tomaten, fijngesneden
½ komkommer, fijn gesneden
Handvol gehakte munt
Citroenschil
Yoghurtdip:
Kleine pot natuuryoghurt
1el zoete chilisaus
1 limoen, schil en sap van ½ limoen
Handvol gehakte munt
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de marinade en roer goed. Smeer de koteletjes goed in met de marinade. Dek af en zet in de ijskast gedurende 2 – 4 uur.
Haal ze uit de ijskast 30 min vooraleer ze te bakken.
Maak de salade door alle ingrediënten samen te voegen en doe in een kom.
Meng alle ingrediënten voor de dip in een kom.
De koteletjes kunnen in de oven of in de pan gemaakt worden, gegrild in de pan of op de barbecue.
Haal een beetje van de marinade weg en bak elke kant gedurende 5-6 min, afhangend van de dikte of de hoe je je vlees graag eet.
Laat 5 min rusten en serveer met de salade, de dip en warme flatbreads.
Smakelijk !