Tikka Massala met Welsh lam

Recepten > Tikka Massala met Welsh lam >

Tikka Masala met Welsh lam

 

Ingrediënten:

Olie om te bakken

2 uien, grof gesneden

2 teentjes look, geplet

2cm gember, geraspt

2 el garam masala

1 el mildechilipoeder

Kruiden

Roer gedurende 1 minuut

3 el tomatenpuree

½ tl suiker

300g tomaten in blik

75g kokosmelk

150 ml groentebouillon

 

Bereiding:

 

Kook gedurende 5 minuten en laat dan sudderen

Mix tot een smeuïge saus

Bak het vlees tot het gaar is, +/- 45 minuten

Voor meer heerlijke recepten: eatwelshlamb.com

Bak gedurende 5 min tot alles zacht is

Verwarm de olie in een pot en bak de uien, knoflook en gember op een matig vuur tot ze zacht zijn.

Voeg de kruiden en specerijen toe en bak 1 minuut

Voeg de tomatenpuree, de tomaten in blik, de bouillon en de kokosmelk toe en laat het geheel 5 minuten koken, mix daarna in een blender tot een smeuïge saus.

Bak vervolgens het lamsvlees mooi goudbruin en voeg dit toe aan de saus.

Dek af en kook ongeveer 45 minuten tot het vlees gaar is.

Serveer met wat gehakte koriander en basmatirijst of naanbrood.

 

 Smakelijk !

Vul hier uw gegevens in, en wij contacteren u zo snel mogelijk.

* Verplichte velden
Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie