Tikka Masala met Welsh lam
Ingrediënten:
Olie om te bakken
2 uien, grof gesneden
2 teentjes look, geplet
2cm gember, geraspt
2 el garam masala
1 el mildechilipoeder
Kruiden
Roer gedurende 1 minuut
3 el tomatenpuree
½ tl suiker
300g tomaten in blik
75g kokosmelk
150 ml groentebouillon
Bereiding:
Kook gedurende 5 minuten en laat dan sudderen
Mix tot een smeuïge saus
Bak het vlees tot het gaar is, +/- 45 minuten
Voor meer heerlijke recepten: eatwelshlamb.com
Bak gedurende 5 min tot alles zacht is
Verwarm de olie in een pot en bak de uien, knoflook en gember op een matig vuur tot ze zacht zijn.
Voeg de kruiden en specerijen toe en bak 1 minuut
Voeg de tomatenpuree, de tomaten in blik, de bouillon en de kokosmelk toe en laat het geheel 5 minuten koken, mix daarna in een blender tot een smeuïge saus.
Bak vervolgens het lamsvlees mooi goudbruin en voeg dit toe aan de saus.
Dek af en kook ongeveer 45 minuten tot het vlees gaar is.
Serveer met wat gehakte koriander en basmatirijst of naanbrood.
Smakelijk !