Welsh lam Jalfrezi

Recepten > Welsh lam Jalfrezi >

Welsh lamvlees ‘Jalfrezi’

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd: 1 uur 45 minuten

 

Ingrediënten:

  • 650 g blokjes Welsh lamsvlees (schouder of nek zonder been)

    Kruiden om het lamsvlees mee te bestrijken;

  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala

Voor de currysaus;

1 el olie

1 el geklaarde bakboter

1 grote ui, gesneden

3 groene chilipepers, zaadjes verwijderd

2 tl geraspte gember

4 teentjes knoflook, geplet

1 el garam masala

1 el kurkuma

1 el gemalen komijn

1 el gemalen koriander

½ tl zout

1 tl suiker

1 blik tomatenblokjes 400g

1 el tomatenpuree

300 ml lams- of groentebouillon

1 el maïzena om in te dikken (indien nodig)

 

Groenten om de curry af te maken

  • 1 el olijfolie of plantaardige olie
  • 1 rode peper, in plakjes gesneden
  • 1 groene peper, in plakjes gesneden
  • 1 ui, in plakjes gesneden
  • Handvol kerstomaatjes, gehalveerd of 2 tomaten in vieren gesneden.
  • Natuuryoghurt en gehakte koriander

 

Bereiding:

 

Voor het lamsvlees: meng de 4 kruiden in een kom en voeg de lamsblokjes toe, roer goed en dek af. Minstens 30 minuten in de koelkast plaatsen.

Verhit de olie en de geklaarde boter, bak het vlees in 2 keer tot het bruin is. Haal het vlees uit de pan.

Voeg in dezelfde pan de ui, chilipepers, knoflook en gember toe en bak 2 minuten tot alles licht gebruind is.

Voeg op een laag vuur alle specerijen, zout en suiker toe en roer een paar minuten.

Voeg de tomaten uit blik, de bouillon en de puree toe, roer goed, voeg dan de lamsblokjes toe en breng aan de kook.

Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 1 uur en 30 minuten sudderen, of tot het lamsvlees gaar is.

Bak 10 minuten voor het opdienen de paprika en de ui in de olie tot ze licht geschroeid zijn, voeg dan de tomaten toe en bak ze een paar minuten mee. Roer vlak voor het serveren door de curry. Maak de curry zo nodig dikker door maïzena met een beetje water te mengen en aan de curry toe te voegen.

Serveer met een scheutje yoghurt, gehakte koriander en rijst.

Smakelijk!

Vul hier uw gegevens in, en wij contacteren u zo snel mogelijk.

* Verplichte velden
Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie