Welsh lam met een curry van veenbessen
Recepten > Welsh lam met een curry van veenbessen >
Welsh lam met een curry van veenbessen
Ingrediënten :
900g lamsschouder in stukjes
1 soeplepel olie
2 uien, gehakt
2 teentjes look, geplet
2,5 cm gember, gepeld
2 soeplepels currypoeder
1 soeplepel kruiden
300 ml lamsbouillon
300 ml veenbessensap
30 ml veenbessensaus
50g diepgevroren veenbessen
Verse spinazie
Bereiding :
Verwarm de oven voor op positie 4 of op 180° C.
Verwarm de olie in een grote pan of pot die in de oven kan, voeg de stukken lamsvlees toe en laat bruinen. Voeg de uien, look en gember toe en laat bakken gedurende 1 tot 2 minuten. Voeg vervolgens het currypoeder en de kruiden toe en meng alles goed. Voeg de overige ingrediënten toe behalve de veenbessen en de spinazie en laat koken. Dek af met zilverpapier eens het gekookt heeft en zet het in de voorverwarmde oven gedurende 1,5 tot 2 uur tot het vlees gaar is en de saus gedikt is. Meng de curry met de veenbessen en de spinazie. Serveer met Naan brood belegd met boter, honing en een beetje kaneel.
Smakelijk !