Welsh lamsgebraad gevuld met spinazie, olijven, look en ansjovis
Ingrediënten :
1kg lamsgebraad zonder been
1 soeplepel olijfolie
1 rode ui, gehakt
2 teentjes look, geplet
6 groene olijven, ontpit en gehakt
30g ansjovisfilets in olijfolie, uitgelekt en gehakt
1 takje rozemarijn, gehakt
Zout
Zwarte peper
Verse, jonge spinazie
150 ml witte wijn
Een stukje koord
Bereiding :
Verwarm de oven voor op positie 4 of 180° C
Verwarm de olie in een pan en voeg de ui en look toe. Laat wat sudderen en voeg vervolgens de olijven, ansjovis en rozemarijn toe en laat nog 1 tot 2 minuten sudderen. Leg het gebraad open op een bord, kruid het en leg de spinazie erop, dan het mengsel van ui, look, olijven, ansjovis en rozemarijn en rol het gebraad toe. Maak het vast met een touwtje om het goed dicht te houden. Leg het gebraad in een ovenschotel, giet er de wijn overheen, dek af en zet in de oven gedurende 40 minuten. Verwijder het aluminiumpapier, giet er nog wat wijn overheen en zet nog 40 minuten in de oven. Laat 10 tot 15 minuten rusten. Serveer met groene gestoomde seizoensgroenten en gebakken aardappeltjes.
Smakelijk !