Welsh lamsgebraad gevuld met spinazie, olijven, look en ansjovis

Recepten > Welsh lamsgebraad gevuld met spinazie, olijven, look en ansjovis >

Welsh lamsgebraad gevuld met spinazie, olijven, look en ansjovis

Ingrediënten :

1kg lamsgebraad zonder been

1 soeplepel olijfolie

1 rode ui, gehakt

2 teentjes look, geplet

6 groene olijven, ontpit en gehakt

30g ansjovisfilets in olijfolie, uitgelekt en gehakt

1 takje rozemarijn, gehakt

Zout

Zwarte peper

Verse, jonge spinazie

150 ml witte wijn

Een stukje koord

 

Bereiding :

Verwarm de oven voor op positie 4 of 180° C

 

Verwarm de olie in een pan en voeg de ui en look toe. Laat wat sudderen en voeg vervolgens de olijven, ansjovis en rozemarijn toe en laat nog 1 tot 2 minuten sudderen. Leg het gebraad open op een bord, kruid het en leg de spinazie erop, dan het mengsel van ui, look, olijven, ansjovis en rozemarijn en rol het gebraad toe. Maak het vast met een touwtje om het goed dicht te houden. Leg het gebraad in een ovenschotel, giet er de wijn overheen, dek af en zet in de oven gedurende 40 minuten. Verwijder het aluminiumpapier, giet er nog wat wijn overheen en zet nog 40 minuten in de oven. Laat 10 tot 15 minuten rusten. Serveer met groene gestoomde seizoensgroenten en gebakken aardappeltjes.

 

Smakelijk !

 

Vul hier uw gegevens in, en wij contacteren u zo snel mogelijk.

* Verplichte velden
Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie