recepten / Lam

Welshe lamsbout steaks en Chimichurri met munt

Time 0:18 Serves2

ingrediënten

  • 2 Welshe lamssteaks (of lendesteaks)
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie of plantaardige olie
  • 25 g bakboter
  • Takje rozemarijn

Voor de chimichurri (marinade) met munt

  • 6 el extra olijfolie van eerste persing
  • 3 el rode wijnazijn
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt.
  • ½ tl chilivlokken of 1 groene Spaanse peper, fijngehakt
  • 1 sjalot of ½ rode ui, gepeld en in vieren gesneden
  • Bosje verse platte peterselie
  • Grote bos verse muntblaadjes
  • Sap van ½ citroen
  • Peper en zout
  • ½ theelepel suiker

Haal de steaks uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen

Doe alle ingrediënten voor de chimichurri in een keukenrobot en klop het geheel tot een grove textuur. Voeg indien nodig een beetje extra olie toe. Als u het met de hand maakt, hak alles fijn en meng het door elkaar.

Verhit een grillpan of braadpan (of grill), voeg een beetje olie toe aan de pan, kruid de steaks en leg ze in de hete olie, voeg de rozemarijn toe, bak ze ongeveer 4 minuten aan elke kant, voeg de boter toe en giet de gesmolten boter over de steaks.

Laat de steaks een paar minuten rusten en serveer ze met de chimichurri met munt, groene slablaadjes en knapperig brood.

Smakelijk !