recepten / Lam

Welshe lamsbrochetten, gegrilde zomergroenten en fetacouscous

Time 0:45 Serves4

ingrediënten

  • 800 g Welshe lamsbout of lamssteak (of nekfilets zonder been) – in blokjes gesneden

Voor de marinade:

  • 4 el olijfolie
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 1 citroen, sap en schil
  • Peper en zout
  • ½ tl paprikapoeder
  • 6 takjes tijm, fijngehakt

Voor de couscous met zomergroenten:

  • 200 g couscous
  • 1 limoen, sap en schil
  • 1 el gehakte munt (bewaar wat voor de afwerking)
  • 1 el olijfolie
  • 2 kleine courgettes, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • Handvol peultjes, in plakjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl gedroogde groene kruiden naar keuze (tijm, oregano,…)
  • 50 g verkruimelde feta
  • Aioli om te serveren

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom of in een hersluitbare diepvrieszak, voeg de blokjes lamsvlees toe, zet in de koelkast en laat 30 minuten marineren (1 uur bij gebruik van de nekfilet).

Rijg de blokjes na het marineren aan spiesjes en laat ze op kamertemperatuur komen.

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer er nadien 1 eetlepel olie, de munt en het sap en de schil van de limoen door. Dek af en laat staan.

Meng in een kommetje 1 eetlepel olijfolie, knoflookpoeder en gedroogde kruiden door elkaar en bestrijk hiermee de bereide groenten.

Bak de spiesjes op de grillpan, barbecue of grillplaat en bak ze ongeveer 10 tot 12 minuten, af en toe omdraaien (of gaar naar wens).

Terwijl de spiesjes garen, verhit  een grillpan of leg de groenten op de vaste plaat op de barbecue en bak ze een paar minuten per kant, zodat ze lekker knapperig blijven.

Serveer de spiesjes met de couscous met daarop de gegrilde groenten, verkruimelde feta, gehakte munt en een scheutje aioli.

Smakelijk