Langzaam gegaarde Welshe lamsschouder in een kruidenkorstje
Ingrediënten:
Welshe lamsschouder met been
4 teentjes look, grof gehakt
1 el komijnzaad
1 tl venkelzaad
½ tl grove zwarte peper
½ tl zeezout
1 citroen, schil en sap
1 el olie
Handvol verse tijmblaadjes, gehakt
1 takje rozemarijn, gehakt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C / Gasstand 3-4
Plaats de lamsschouder in een diepe ovenschotel
Meng de look, de zaden en kruiden en plet lichtjes. Voeg de olie, citroen en verse kruiden toe.
Maak een paar inkepingen in het vlees en bestrijk met het kruidenmengsel.
Doe een beetje water in de ovenschotel
Bak 45 minuten tot het vlees mooi bruin is
Dek af met folie en laat 2½ uur sudderen tot het vlees gaar is, besprenkel regelmatig
Laat 20 min rusten, gebruik 2 vorken om het vlees van het been te halen.
Heerlijk in een flatbread met een dip van yoghurt en munt en een knapperige salade.
Smakelijk !