Welshe lamsschouder in een krokant korstje

Recepten > Welshe lamsschouder in een krokant korstje >

Langzaam gegaarde Welshe lamsschouder in een kruidenkorstje

 

Ingrediënten:

 

Welshe lamsschouder met been

4 teentjes look, grof gehakt

1 el komijnzaad

1 tl venkelzaad

½  tl grove zwarte peper

½ tl zeezout

1 citroen, schil en sap

1 el olie

Handvol verse tijmblaadjes, gehakt

1 takje rozemarijn, gehakt

 

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 160°C / Gasstand 3-4

Plaats de lamsschouder in een diepe ovenschotel

Meng de look, de zaden en kruiden en plet lichtjes. Voeg de olie, citroen en verse kruiden toe.

Maak een paar inkepingen in het vlees en bestrijk met het kruidenmengsel.

Doe een beetje water in de ovenschotel

Bak 45 minuten tot het vlees mooi bruin is

Dek af met folie en laat 2½ uur sudderen tot het vlees gaar is, besprenkel regelmatig

Laat 20 min rusten, gebruik 2 vorken om het vlees van het been te halen.

Heerlijk in een flatbread met een dip van yoghurt en munt en een knapperige salade.

 

Smakelijk !

 

 

 

Vul hier uw gegevens in, en wij contacteren u zo snel mogelijk.

* Verplichte velden
Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie