Temperatuur oven:
180 °C
Ingrediënten:
675 g mager schoudervlees van lam uit Wales, in blokjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 ui, in stukken gesneden
2 teentjes knoflook, geplet
2 eetlepels Indisch currypoeder (garam masala)
450 ml lamsbouillon
1 eetlepel kaneel
1 aubergine, in kleine blokjes gesneden
6 gedroogde vijgen, grof gesneden
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwarm de olijfolie in een grote vuurvaste pan. Voeg het lamsvlees toe en bak aan alle kanten mooi bruin.
Voeg de ajuin en look toe en bak verder gedurende 1-2 minuten.
Strooi de Indische currypoeder over het geheel.
Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en breng aan de kook. Bedek de pan met een deksel en zet in de oven gedurende 1½-2 uur tot het vlees gaar is en de saus is aangedikt.
Serveer met een verse salsa of tzatziki en met wraps.
Smakelijk!