Traag gebraden lamsvlees uit Wales met tomaten & chilipepers

Recepten > Traag gebraden lamsvlees uit Wales met tomaten & chilipepers >

Ingrediënten:
4 Welshe lamsschenkels
1 eetlepel olijfolie
1 ui, geschild en in 4 gesneden
1 rode chilipeper, ontzaad en fijn gesneden
1 theelepel chilipoeder
2 pastinaken, geschild en in stukken gesneden
150 ml passata
150 ml lamsbouillon
15 ml tomatenpuree
15 ml crème van zongedroogde tomaten
Kruiden
Kerstomaten
Verse basilicumblaadjes


Bereidingswijze:
Verwarm de olijfolie in een grote vuurvaste pan of schaal, voeg het lamsvlees uit Wales toe en bak het mooi bruin langs alle kanten.

Voeg de ajuin toe en bak even op.

Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe (behalve de kerstomaatjes en basilicum) en kook goed door.

Kruid naar smaak.

Bedek de pan of schaal met een deksel en laat zachtjes sudderen gedurende 1½ - 2 uur tot het vlees mals is en van het been valt.

Dien op met een smeuïge aardappelpuree, gemengd met stukjes feta kaas en basilicum.




Smakelijk!



Vul hier uw gegevens in, en wij contacteren u zo snel mogelijk.

* Verplichte velden
Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie