Welshe lamsstoofschotel met kool en erwten

Recepten > Welshe lamsstoofschotel met kool en erwten >


Ingrediënten:
450 g Lamsschouder uit Wales, in blokjes
Olijfolie
1 ui, gesneden
450 ml lamsbouillon
2 wortels, geschild en in stukken gesneden
Verse tijm en rozemarijn
3 grote aardappelen, geschild en in grote stukken gesneden
75 g erwten
Een handvol boerekool

Bereidingswijze:
Verwarm een beetje olijfolie in een grote pan of kookpot, voeg het lamsvlees en de ajuin toe en laat zachtjes bruinen in de oven.

 

Voeg vervolgens de lamsbouillon, de wortelen en de kruiden toe en breng aan het koken. Bedek de pan of schotel met een deksel en zet in de oven gedurende 1 - 1½ uur.

Kook de aardappelen en pureer ze. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan het einde en meng met de gepureerde aardappelen.

Voeg de kool en de erwten ongeveer 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de schotel. Serveer het geheel in kommetjes.



Smakelijk!



Vul hier uw gegevens in, en wij contacteren u zo snel mogelijk.

* Verplichte velden
Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie